måndag 26 maj 2008

Läget med linorna

Tidigt på morgonen den 7 maj var jag och Paulin och lämnade lappar till berörda boende. Vi fick försiktigt lyfta på brevinkastet för att inte störa eventuella sovande på andra sidan dörren. Lapparna handlade om att vi behövde få kontakt med ett par familjer i huset för att kunna använda deras balkong.

Senare var Maya, Paulin och Jonas där för att provspänna linorna mellan husen. Det gick över förväntan! Många kikade nyfiket på dem när de stod och firade repet mellan husen. / Hanna


Förra fredagen åkte Paulin, Jonas och jag ut till Törnrosen för att testa linbanan på riktigt för första gången. Vi resonerade kring tider och dagar då folk i husen skulle vara hemma och fredag eftermiddag verkade som ett bra val. Redan efter några minuter var det flera stycken som kom ut på sina balkonger för att se vad det var vi höll på med. Vi passade på att snacka in hos hos nån familj och det var lugnt att låna deras balkong en stund för att binda fast blocket i deras balkongräcke och dra igenom linan. Sedan var det bara att börja jobba från huset mittemot där vi inte behöver inkräkta på någons privata utrymme. För att få upp ändarna av linan till balkongen knöt vi fast dem i ett rep som vi kastade ner och drog upp dem. Sen knöt Jonas ihop dem med en hejdundrande knut och vips så hade man en linbana! Bara att börja använda armmusklerna. Vi blev lite chockade över hur enkelt det hela verkade. Det bästa med försöket var att så många verkade tycka att det var kul. Det kom fram några kids från the hood och frågade och fattade galoppen direkt. De tyckte att vi skulle sätta en bana på deras hus också.

Nu är det på sluttampen här innan det brakar loss. Stress utav helskotta som vanligt... men det löser sig sa hon som sket i vasken.

Kom på utställningen! 6 -8 juni, 13.00!

/Maya

Inga kommentarer: