tisdag 19 februari 2008

Paulin Machado, Maya Hultmann, Hanna Ljungkvist: Förbindelser


Med vårt konstverk vill vi uppmana till att stilla nyfikenheten man har på andra människor. Därför vill vi fästa linor mellan balkonger på två hus, vilka det skall gå att dra i. På linbanan ska man kunna skicka saker till den som bor på balkongen mitt emot.

Vi har valt huset vid vårdcentralen på Bennets väg 8 och huset på motsatt sida. Denna plats fann vi som den mest idealiska då avståndet mellan de två husen inte är så långt och då balkonger finns på båda sidor. Mellan husen finns dessutom en liten gräsmatta. Med de färgglada linorna som ”tak” kommer detta förhoppningsvis att bilda en rumslig känsla.

Fem linor skall fästas vid totalt 10 balkonger då linan skall splitsas samman och bilda en sluten bana mellan balkong-paren. På balkongräckena fästes så kallade block, igenom vilka linorna kan löpa fritt. På så sätt blir det möjligt för den som står på balkongen att dra i linorna så att en punkt på linan kan förflyttas till grannens balkong mitt över. Linorna skall ha olika färg och kommer att vara 1 cm i diameter.

Är folk verkligen nyfikna på varandra? Och är nyfikenheten så stor att man kommer att använda sig av linorna för att kommunicera?

/ Paulin Machado, Maya Hultmann, Hanna Ljungkvist


Inga kommentarer: